Om Dameca

Dameca A/S udvikler, producerer og sælger innovative anæstesiapparater til verdensmarkedet og er repræsenteret i over 100 lande. Produktporteføljen inkluderer ydermere flowmetre, patientsug, vægpaneler og andet tilbehør til operations- og sengestuer. Derudover, sælger og markedsfører vi et udvalg af Löwenstein Medical produkter i Danmark. Hvis du vil vide mere om vores produktportefølje så klik her.

Dameca A/S har hovedsæde i Rødovre. I Norden forestår vores nordiske salgs organisation salg og service direkte til hospitaler og klinikker. Udenfor de nordiske lande håndterer vores internationale salgs organisation salg og service via vores globale distributør-netværk. Dedikerede underleverandører leverer komponenter og større opsamlinger til Damecas egne produkter som færdigsamles og testes på fabrikken i Rødovre – alt sammen understøttet af Damecas indkøbs- og logistik afdeling. Produktudvikling drives fra vores hovedkontor i tæt samspil med vores produktchefer, kliniske specialister og Damecas interne udviklingsafdeling bestående af både mekanik, hardware og software specialister. For at sikre korrekt brug og fuld udnyttelse af Damecas anæstesiapparater forestår vores egne kliniske eksperter uddannelse og certificering af de internationale distributører samt træning af brugere i Norden.

Dameca er certificeret i henhold til ISO13485 og kan CE-mærke vores produkter i henhold til det Medicinske Direktiv.

VORES MISSION

Med udgangspunkt i vores kunders behov forhandler, samt udvikler og producerer vi brugervenlige kvalitetsprodukter til hospitalssektoren.

VORES VISION

Ved løbende forbedringer og tilpasninger af nye teknologier, designer og vedligeholder vi innovative kvalitetsprodukter med patientsikkerhed og brugeren i fokus.

Vores historie

Dameca A/S blev grundlagt 1. april 1947 af ‘De 3 fra Vanløse´- Arne Finn Schramm, Poul Nielsen og Henry Faigh.

Idégrundlaget var at fremstille danskproducerede anæstesiapparater.

I 1948 blev det første anæstesiapparat (Kinoorgel) introduceret. I 1965 blev et nyopført domicil indviet på Islevdalvej 211, Rødovre, hvor virksomheden er beliggende i dag.

Igennem årene er Dameca vokset i takt med den teknologiske udvikling og produktporteføljen er løbende blevet udvidet. Siden starten har virksomheden leveret mere end 35.000 anæstesiapparater til verdensmarkedet.

Produktudvikling og kundefokus har altid været en af hjørnestenene i Damecas succes, hvilket har resulteret i mange unikke løsninger til hospitalssektoren.

I juli 2017 blev Dameca A/S købt af Löwenstein Medical og er nu et selskab i Löwenstein-koncernen. Købet har udvidet produktporteføljen, og i dag sælger og markedsfører Dameca et udvalg af Löwenstein Medical produkter til det Danske marked.