Om Dameca

Dameca A/S udvikler, producerer og sælger innovative anæstesiapparater og er repræsenteret i over 100 lande. Produktporteføljen inkluderer ydermere flowmetre, patientsug, vægpaneler og andet tilbehør til operations- og sengestuer.

Dameca A/S har hovedsæde i Rødovre. I Danmark og Sverige forestår vores nordiske salgsorganisation salg og service direkte til hospitaler og klinikker. I Norge varetages salg og service af vores distributør. Udenfor de nordiske lande håndterer vores internationale salgsorganisation salg og service via vores globale distributør-netværk. Dedikerede underleverandører leverer komponenter og større opsamlinger til Damecas egne produkter som færdigsamles og testes på fabrikken i Rødovre – alt sammen understøttet af Damecas indkøbs- og logistik afdeling. Produktudvikling drives fra vores hovedkontor i tæt samspil med vores produktchefer, kliniske specialister og Damecas interne udviklingsafdeling bestående af både mekanik, hardware og software specialister. For at sikre korrekt brug og fuld udnyttelse af Damecas apparater forestår vores egne kliniske eksperter uddanelse og certificering af de internationale distributører samt træning af brugere i Danmark og Sverige.

Dameca er fortsat certificeret i henhold til ISO13485 og kan CE-mærke vores produkter i henhold til det Medicinske Direktiv.

Vores mission

Med udgangspunkt i vores kunders behov forhandler, samt udvikler og producerer vi brugervenlige kvalitetsprodukter til hospitalssektoren.

Vores vision

Ved løbende forbedringer og tilpasninger af nye teknologier, designer og vedligeholder vi innovative kvalitetsprodukter med patientsikkerhed og brugeren i fokus.

Vores historie

Dameca A/S blev grundlagt i 1947 af Arne Finn Schramm, Poul Nielsen og Henry Faigh i en kælder i Rødovre. Idégrundlaget var at fremstille danskproducerede anæstesi-apparater. Firmaet blev startet med en beskeden investering. I 1948 blev det første anæstesiapparat (Kinoorgel) introduceret. I 1965 blev et nyopført domicil inviet på Islevdalvej 211, hvor Arne Finn Schramm i mellemtiden var blevet eneejer. Der har siden været adskillige udvidelser til de 4500 m2 som fabrikken i dag omfatter. Igennem årene er Dameca vokset i takt med den teknologiske udvikling og produktporteføljen er løbende blevet udvidet. Siden starten har virksomhedens egenudvikling og produktion leveret mere end 35.000 anæstesiapparater.

Produktudvikling og kundefokus har altid været – og er fortsat – en af hjørnestenene i Damecas succes, hvilket har resulteret i mange unike løsninger.

Dameca blev i 2011 opkøbt af Royal Philips og videreført under navnet Philips Anesthesia Care A/S. Den 1. juli 2016 tilbagekøbte en række private danske investorer firmaet af Royal Philips for atter at markedsføre virksomhedens produkter under Dameca-navnet. Investorerne omfatter bl.a. anden og tredje generation af stifteren Arne Finn Schramm, medarbejdere, bestyrelsesmedlemmer, samt en strategisk vigtig leverandør.

Dameca er derfor igen 100% danskejet med de samme dygtige og engagerede medarbejdere til glæde for vores kunder. Service-organisationen er tilbage som en central funktion, hvor du som kunde og bruger nu har direkte kontakt. Vi har kørende teknikere på Sjælland, Fyn og Jylland, som for mange kunder vil være kendte ansigter.

Contact us